Kosten en vergoedingen

De kosten van een haptotherapie behandeling zijn € 85 per sessie. De kosten van het kennismakingsgesprek worden niet in rekening gebracht. Afspraken kunnen tot 24 uur van tevoren kosteloos worden afgezegd. Bij een afzegging binnen 24 uur wordt de sessie in rekening gebracht. Ik ben erkend haptotherapeut en lid van de VVH en voldoe aan de eisen die zorgverzekeraars stellen voor de vergoeding van (een deel van) de kosten via de aanvullende zorgverzekering.

Vergoeding door zorgverzekeraars
De meeste zorgverzekeraars vergoeden haptotherapie via de aanvullende verzekering. Voorwaarde is dat de haptotherapeut erkend is en aangesloten is bij de beroepsvereniging VVH. Vaak geldt er een maximumbedrag per behandeling en een maximum vergoeding per kalenderjaar. Wil je meer weten over de vergoeding van Haptotherapie door je zorgverzekeraar? Kijk dan hier voor meer informatie: https://haptotherapeuten-vvh.nl/vergoeding-haptotherapie

Geen verwijzing nodig
Voor haptotherapie is een verwijzing niet noodzakelijk. Vaak word je wel verwezen door de huisarts, een psycholoog, bedrijfsarts of maatschappelijk werker.